Regulamentul Golf Club - Obligatoriu de citit

Prezinta-ti Golful

Regulamentul Golf Club - Obligatoriu de citit

Postby paizisc » 02 Mar 2012 15:16

REGULAMENT GOLF CLUB ROMANIA

Reguli privind utilizarea forumului

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

Forumul de fata a luat nastere din munca unor pasionati, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice website. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta.
Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine, ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre.
De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni.
Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti la frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Moderatorii pe arii delimitate (culoarea bleu) au doua functii: cea activa si cea pasiva.
Functia activa presupune ca moderatorul sa creeze subiecte de discutie, sa comenteze parerile celorlalti, cu alte cuvinte sa aduca ceva nou în sectiunea pe care o are în subordine.
Cea de-a doua functie este legata de actiuni întreprinse pentru desfasurarea discutiilor în bune conditii.
Moderatorii vor modifica, vor sterge posturi sau topic-uri, vor avertiza si sanctiona membrii care vor "calca strâmb" si chiar le vor interzice accesul pe forum (ban).
Moderatorii au în sarcina una sau mai multe categorii ale forumului.
Moderatorii pe arii generale au aceleasi drepturi ca si moderatorii pe arii limitate, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul. Ei îndeplinesc în primul rând functia pasiva.
Administratorii sunt persoane cu puteri depline privind administrarea forumului. Activitatea lor nu o implica neaparat pe cea de moderator.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.
La inscrierea pe forum, completarea campului "Oras" este obligatorie. Aceeasi obligatie revine si membrilor deja inscrisi. Refuzul completarii acestui camp, duce la invalidarea cererii de inscriere, sau, in cazul celor inscrisi, la interzicerea accesului pe forum, pana la rezolvarea problemei.

Membru Golf Club, este definit ca fiind acel utilizator care a trecut de procesul initial de validare si i se acorda acest statut in mod automat, dupa ce a implinit un an de zile de cand este inscris pe forum.
Un utilizator poate trece prin urmatoarele «etape»:
- «Validarea» - este etapa de validare a contului, utilizatorul neputand posta in nici una din ariile forumului;
- «Primul Pas» - este perioada in care un utilizator se considera in etapa «de proba». Se urmareste evolutia acestuia si i se poate retrage oricand dreptul de membru Golf Club. Vanarea de posturi in scopul obtinerii unui alt statut de membru se sanctioneaza cu warning.
- «Membru Golf Club» - este primul nivel de «membru» Golf Club si se acorda automat dupa ce utilizatorul a implinit un an de zile de cand este inscris pe forum. Postarea se face cu respectarea regulilor privitoare la aceasta, fara posturi de tip 'bump', 'bagare in seama', etc asa cum sunt ele definite in prezentul Regulament.
- In cadrul «Bazaar» - este vorba de membri - persoane fizice sau juridice, care sunt cunoscute prin activitatea lor in domeniul auto si reperezentate in Romania si care ofera niste servicii de incredere membrilor forumului.Anunturile trebuie sa contina, date complete privitoare la firma si produsele comercializate. De asemenea trebuie specificate discount-urile sau preturile preferentiale pentru forumisti, ce sunt practicate.

NOTA: Datorita faptului ca sunt o categorie aparte, la fel ca si produsele ce le comercializeaza, anunturile lor sunt puse intr-o arie speciala: Oferte + Servicii exclusiv pentru membri

Toate ariile forumului se supun acestui regulament, pentru unele din ele existand si alte reguli dedicate, care vor fi enuntate mai jos!

1. Forumul Golf Club este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc.
Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Daca nu cunosti bine limba româna, indiferent de motiv, dar totusi intentionezi sa te integrezi în comunitatea Golf Club, esti rugat sa precizezi aceasta cu prima ocazie sau sa contactezi un administrator/moderator.
Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza in regulamentul de postare
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii; aceasta va fi sanctionata cu avertisment verbal iar in cazul repetarii cu warning;
- se lasa spatiu dupa si nu înaintea semnelor de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacriti este optionalaisa;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa. Aceasta va fi sanctionata cu avertisment verbal iar in cazul repetarii cu warning.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona". Clonele sunt interzise. Inregistrarea si/sau folosirea unei clone va fi sanctionata cu ban atat pentru contul respectiv cat si pentru contul clonei.
Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti, sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. a) Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, amenintari de orice fel sau prejudicii altor utilizatori sau unor institutii. Aceste fapte vor fi sanctionate cu warning sau ban, dupa caz.
Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
b) Nu sunt acceptate discutiile explicite privind orice tip de activitate ilegala sau imorala (viteze peste limita legala, curse ilegale, warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).
c) Nu sunt acceptate posturi, mesaje sau semnaturi ce promoveaza alte forumuri "concurente" Golf Club.ro
Toate acestea (pct. b si c) vor fi sterse neconditionat de catre moderatori si sanctionate cu avertisment verbal. In cazul repetarii vor fi sanctionate cu ban pe o perioada limitata de timp.

5. Se interzice postarea fisierelor video, a imaginilor, a link-urilor sau adreselor web unde sunt gazduite fisiere video ori audio sau a relatarilor despre incalcari explicite ale legislatiei, pe care le-ati reusit cu autoturismul (sau orice alt mijloc de locomotie) si au cea mai mica legatura cu viteze peste limita legala, curse ilegale de masini si/sau alte activitati ilegale/imorale.
In concluzie trebuie sa retineti ca nu se accepta discutiile de orice natura si sub nicio forma privind curse ilegale, liniute, comportamente agresive, injurii, remarci acide sau, din contra, laude care sa promoveze aceste abateri.
Orice incalcare a acestui paragraf va fi sanctionata cu stergerea respectivului post si warning atat pentru autor cat si tuturor celor care participa sau dezvolta o astfel de discutie.

6. Posturile monosilabice si/sau posturile care nu aduc nimic bun discuției (gen băgare în seamă) sunt interzise și vor fi sancționate cu warning. Postați numai dacă sunteți siguri că informațiile interesează și sunt întradevăr utile celorlalți membri. Nu suntem pe un site de socializare, ci pe un forum, dacă nu vă puteți abține cautați alte comunități în care aceste lucruri sunt permise.
NU se accepta spam-ul:
- introducerea aceluiasi subiect pe 2 sau mai multe topic-uri/forum-uri etc. Astfel de posturi vor fi sterse iar autorul sanctionat cu warning.
- transmiterea cu ajutorul PM (personal messenger) a mesajelor publicitare de orice fel, nesolicitate expres de catre destinatar. Asemenea actiuni vor avea drept consecinta sanctionarea cu warning a autorului.
Sunt interzise, de asemenea, posturile gen "bump" ("nu mai stie nimeni nimic?", "Anybody?", "Hai baieti, ajutati-ma si pe mine") pe alte arii in afara de aria de vanzari/cumparari mai devreme de 72 de ore de la ultimul. Acestea vor fi sanctionate cu blocarea topicului.

7. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

8. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cat mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

9. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

10. Înainte de a deschide un topic nou, este obligatoriu sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca este foarte probabil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare;
- apeleaza la functia Google Search din partea de jos a paginilor forumului daca metodele prezentate mai sus nu au ajutat.
Nerespectarea acestui paragraf (10) va fi sanctionata cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning.

11. Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, ai grija ca titlul sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat celui "Am o problema".
Titlurile de genul: "Am o problema!", "Help!", "Probleme grave" si altele asemenea vor fi sanctionate cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning.
Este strict interzisa deschiderea unui topic nou in care sunt tratate doua sau mai multe probleme. Fiecare problema va fi tratata separat intr-un topic nou sau daca s-a mai discutat deja, in topicul dedicat respectivei probleme. Nerespectarea acestui paragraf duce automat la sanctionarea cu warning.

12. Daca topicul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante; e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

13. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit topic. Este scuzabila repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în cea de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un topic de 2-3 pagini.

14. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

15. Butoanele Reply si Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil. Folosirea nejustificata a quote/citatului, va fi sanctionata cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning;

16. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 2 ore pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

17. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime. Folosirea acestor remarci va fi sanctionata cu warning.NIMENI nu este seful nimanui, nimeni nu este aici pentru a se da rotund/mare/smecher/etc.

18. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma sau persoana fizica respectiva, are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

19. In aria Masina mea, pentru prevenirea flame-urilor si avand in vedere experientele anterioare, moderarea este foarte stricta si orice "iesire" va fi imediat sanctionata cu warning si suspendare. Nu este permis nici un fel de comentariu rautacios.
Reclamatiile impotriva actiunilor de moderare de pe aceasta arie NU vor fi luate in considerare.

20. Forumul are definita o sectiune speciala dedicata anunturilor de vanzare, cumparare, prestari servicii. Postarea unui anunt de acest gen in orice alta arie se considera abatere si se sanctioneaza cu warning.

21. Postarea anunturilor in aria rezervata acestora este o facilitate oferita membrilor pentru a se ajuta intre ei si nu constituie un scop al acestui forum. De aceea vor fi descurajate orice tentative de acest gen, iar depistarea unor membri a caror inscriere pe forum a avut acest scop (postarea de anunturi) poate duce la stergerea/ban-area contului/IP-ului respectiv.

22. Anunturile publicitare trebuie însotite obligatoriu de detalii complete, pret, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau o poza reala a produsului (in cazul in care produsul este sigilat, se accepta poze generice).
Daca la deschiderea topicului vanzatorul nu poseda fotografii ale produsului, el le poate posta ulterior deschiderii topicului dar doar in maxim 24 ore de la deschidere. Dupa trecerea celor 24 ore de la deschiderea topicului postarea de noi fotografii ale produsului se poate face doar respectand regula "bump"-ului adica dupa minim 3 zile.
Titlul topicului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza.
Pe topicul anuntului nu va avea dreptul de a posta decat oricine o data la 3 zile, intr-un singur post. Orice detalii suplimentare despre produs (daca acestea nu sunt disponibile in cadrul anuntului), stadiul tranzactiei sau negocieri suplimentare de pret vor fi solicitate/oferite celor interesati exclusiv prin PM sau prin datele de contact furnizate de catre vanzator la initierea anuntului.
Pe acest forum este interzisa atat punerea in vanzare cat si solicitarea de produse (piese, software, etc.) provenite din actiuni ilegale, supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate in vigoare.
Raspunderea pentru datele si informatiile din anunt, cade strict in sarcina vanzatorului. Golf Club nu se asocieaza in nici un fel cu persoana vanzatorului, textul anuntului sau articolele care fac subiectul tranzactiilor si poate oricand pune la dispozitia organelor competente, la cererea acestora, toate datele despre contul folosit la postarea anuntului, in conditiile stipulate de lege.
La fel este interzisa punerea in vanzare a unui produs (cumparat de pe acest forum), la un pret mai mare decat cel cu care a fost cumparat daca ulterior cumpararii produsului respectiv nu i s-au adus modificari suplimentare.
Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs/serviciu. Daca nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi. Nerespectarea acestui paragraf aduce dupa sine sanctionarea cu warning.

23. Rubrica de anunturi este vizibila tuturor membrilor forumului.

24. Anunturile trebuie, in plus, sa respecte urmatoarele reguli:
- Sunt interzise anunturile de vanzare a masinilor sau a pieselor pentru masini non-VAG. Acestea vor fi sterse.
- Este permis un singur "bump" la 3 zile, dar sunt admise noi informatii in orice moment. Un bump la mai putin de 3 zile va fi sanctionat cu warning. In cazul in care acesta se repeta, topicul va fi inchis si nu i se va permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.
- "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, are doar scopul de a readuce anuntul in actualitate. Cele 3 zile se contorizeaza de la ultimul post al initiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informatii).
- Bump-urile mascate (gen: mai am x bucati, marfa produsul, up de la mine, reducerile de pret nesemnificative, etc.) indiferent ca ele vin de la initiatorul topicului sau de la un alt user "binevoitor" vor fi sanctionate cu warning.
In cazul in care acesta se repeta, topicul va fi inchis si nu i se va permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.
- Reducerile de pret sa pot aplica, avand un minim de 1% din valoarea initiala a produsului pentru masini si de minim 10% pentru alte produse.Acestea pot fi aplicate dupa minim 7 zile de la postarea anuntului initial.
- Este interzisa postarea unui anunt in numele altei persoane (membru Golf Club sau nu). In cazul in care un prieten/ruda are ceva de vanzare si doriti sa il ajutati, aceasta se poate face doar postand anuntul in numele propriu, ca si cum produsul va apartine. Cel care posteaza, este singurul raspunzator in fata cumparatorului de calitatea produsului vandut, el da toate relatiile legate de pret, modalitati de livrare, etc.
Anunturile gen "un prieten are de vanzare...va rog sa-l contactati la tel..." si altele asemanatoare, nu sunt permise. BUMP-urile pe anuntul respectiv se fac conform regulilor existente si numai de catre initiatorul topicului, nu si de adevaratul proprietar.
Topicurile ce contravin acestei reguli vor fi sterse si membrii respectivi atentionati. In caz de recidiva, sanctiunea se va transforma in warning + suspendare.
- Fiecare user are dreptul la maxim 20 topic-uri de vanzare (indiferent de aria in care este pus anuntul: masini, piese, anunturi non-auto, aircooled, mk1, etc) si 20 topic-uri de cumparare (indiferent de aria in care este pus anuntul). Daca un user depaseste limitarea de mai sus si doreste sa deschida unul nou, atunci este obligat sa anunte un moderator pentru a-i inchide unul din anunturile vechi, inainte de a deschide noul anunt.
In caz contrar, va primi automat warning. Intr-un topic se pot pune spre comercializare mai multe produse/servicii simultan fara nicio restrictie.
- Anunturile in care nu s-a postat nimic mai mult de 6 luni se vor sterge automat.

25. Membrii isi pot crea o semnatura proprie. Aceasta este definita ca fiind un text ce va fi atasat fiecarui post, la sfarsitul acestuia si trebuie sa contina date referitoare la masina, de ex.: an fabricatie, marca/model, cod motor etc.
Nu trebuie sa confundati semnatura cu un topic din aria "Masina mea". La semnatura rezumati-va la a prezenta masina in cateva cuvinte. Daca vreti sa va prezentati in detaliu masina si eventualele modificari aduse ei, aveti la dispozitie aria mai sus mentionata.
Nu se accepta semnaturi lungi - maxim 3 linii a cate 88 caractere per linie (inclusiv spatiile dintre cuvinte). Caracterele cu care semnatura va fi scrisa sunt:
- size Normal;

Daca respecta marimea fontului si lungimea maxima admisa, in semnatura pot fi postate:
- link-uri catre topic-uri proprii din aria "Masina mea" sau catre topic-uri proprii din aria "Vanzari";
- propozitii sau fraze de tip motto.
- mai multe masini in cazul in care userul poseda doua sau mai multe masini.
Sunt strict interzise in semnatura motto-uri de genul: "M-am saturat de…", "M-am certat cu …", "Nu-mi mai place…" si altele asemenea.
Introducerea unei reclame sau a unui link spre un alt site este permisa numai cu acordul moderatorilor forumului. Se accepta in semnatura o singura imagine (cu conditia sa nu fie jignitoare sau ilegala) la dimensiunea maxima de 200 x 20 pixeli. Orice nerespectare a acestui paragraf (25) privind semnaturile va fi sanctionata cu avertisment verbal si editarea respectivei semnaturi. Daca situatia se repeta posesorul respectivei semnaturi va fi sanctionat cu warning.
Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

Regulile de mai sus cu privire la semnaturi nu se aplica moderatorilor in cazul in care imaginea sau link-ul din semnatura au drept scop respectarea regulamentului (si fac public regulamentul sau parti din acesta), pentru anuntarea unui anumit eveniment Golf Club sau pentru alte notificari aprobate de Adunarea Moderatorilor.

26. La intalnirile organizate sub egida Golf Club sunt interzise manifestarile care incalca regulile de circulatie pe drumurile publice sau care aduc atingere ordinii si linistii publice, de genul liniute, muzica data la maxim, comportament necivilizat, limbaj trivial etc.
Aria "Intalniri" a fost creata in ideea de a facilita comunicarea si intalnirile intre membrii comunitatii Golf Club din toate orasele/zonele tarii. In aceasta arie se pot deschide topic-uri de intalniri intre membrii Golf Club dintr-un oras/zona a tarii in care sa se discute detaliile respectivelor intalniri (data, ora, locatie, etc.) fara insa a purta discutii care nu au nicio legatura cu topicul/aria respectiva. Pentru astfel de discutii exista PM, messenger, email, telefon, etc.

27. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca Golf Club sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea, iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

28. Modul de acordare al WARNING-urilor.
Fiecare nivel de warning va avea asociata, obligatoriu, si o suspendare temporara, conform urmatoarei grile:
20% warning - 3 zile suspendare
40% warning - 8 zile suspendare
60% warning - 15 zile suspendare
80% warning - 31 zile suspendare
100% warning - BAN

Warning-urile se prescriu dupa o durata minima de o luna de la acordare, dar cu posibilitatea moderatorului care a acordat fiecare warning in parte de a refuza, de maxim doua ori, prescrierea. Refuzul este strict la latitudinea moderatorului si nu trebuie justificat in nici un fel. Dupa fiecare refuz, este necesara trecerea unei perioade de minim o luna pana cand prescrierea warning-ului se poate cere din nou. Dupa aceste maxim doua eventuale "prelungiri", moderatorul respectiv va prescrie neconditionat warning-ul in cauza.

Warning-urile nu se pot prescrie decat in sens invers, astfel primul warning ce poate fi prescris este ultimul warning acordat, prescrierea fiind posibila la minim o luna de la acordare, conform paragrafului anterior. Dupa prescrierea unui warning, este necesara trecerea unei perioade minime de o luna pana cand este posibila prescrierea unui nou warning.

Prescrierea se defineste ca aplicarea unei ajustari "in jos" a nivelului de warning si nu ca o stergere a acestuia. Cu alte cuvinte, istoricul warning-urilor si "prescrierilor" se pastreaza complet.

Nu se pot da doua sau mai multe warning-uri pentru aceeasi abatere.

Mentiuni:
- Persoana atentionata cu warning este unic responsabila sa semnaleze scurgerea intervalelor de o luna catre moderatorul care a acordat fiecare warning in parte;
- In cazul in care persoana suspendata abuzeaza de posibilitatea de a-si modifica semnatura in perioada de suspendare pentru a scrie diverse reclamatii, semnatura se va sterge (initial). In caz de recidiva, suspendarea tip "read-only" se transforma in inabilitatea de logare pe forum;
- Cazurile speciale (care nu se inscriu in regulile de mai sus) se decid de catre echipa moderatorilor;
- Reclamatiile urmeaza procedura de reclamatii descrisa la art. 27.

29. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cand se explica, dar, de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi.

Daca cineva se simte cu totul si cu totul neindreptatit sau abuzat, are de urmat cativa pasi pentru solutionarea problemei, in urmatoarea ordine:
a) PM catre moderatorul direct implicat;
In cazul in care si dupa discutia pe PM cu moderatorul implicat, userul isi mentine pozitia, urmeaza:
b) PM catre un moderator general sau administrator;
In cazul in care si dupa discutia pe PM cu moderatorul senior sau administratorul, userul isi mentine pozitia, urmeaza:
c) Redactarea unei reclamatii in Condica de sugestii si reclamatii.
Dupa acest ultim pas, sesizarea va fi analizata si solutionata de catre echipa moderatorilor.
Nerespectarea procedurii de «reclamatii» sau postarea unei reclamatii in alta arie decat cea definita in acest scop (Condica de sugestii si reclamatii) se sanctioneaza cu warning.

Orice interventie a unui alt user intr-o discutie moderator vs. user, va fi sanctionata cu warning.

30. Modificarile Regulamentului, forumului sau site-ului Golf Club in general, se efectueaza la initiativa moderatorilor sau la sugestia membrilor ori de cate ori este considerat necesar. Modificarile trec printr-un proces de aprobare de catre Adunarea Moderatorilor, finalizat prin vot. Vor fi acceptate doar acele modificari ce intrunesc majoritatea simpla a voturilor.
Noul Regulament, continand modificarile acceptate, intra in vigoare imediat dupa publicarea acestuia.

31. Ultima si cea mai importanta regula: mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum: masinile VAG.

Discutiile care nu corespund acestei ultime reguli vor fi descurajate indiferent pe ce arie se va incerca purtarea lor.
Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sunt acestea - ramane a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta.
Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.
Din pacate, experienta a demonstrat ca in ultima vreme forumul a suferit o scadere dramatica de calitate, aceasta impunand o munca titanica din partea moderatorilor pentru a mentine ordinea si calitatea forumului.
De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un minim efort în primele zile de la înscriere.
Speram ca acest efort sa fie din plin meritat si mai speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de grupul VAG, Golf Club sa reprezinte o modalitate placuta de petrecere a timpului liber.
Politica de confidentialitate

Dispozitii generale:
Prezentul text stabileste conditiile specifice de garantare a dreptului la protectia vietii private in privinta prelucrarii datelor cu caracter personal folosite pentru a activa pe acest site.
Golf Club detine informatii despre dumneavoastra, date cu caracter personal pe care dumneavoastra le-ati oferit voluntar , respectandu-va si protejandu-va intimitatea, nedifuzandu-le catre terti.

Colectarea informatiilor:
In momentul inscrierii pe Golf Club, utilizatorilor li se cer informatii de identificare personala precum: Nume, Prenume, Oras (la inscrierea pe forum, completarea campului "Oras" este obligatorie. Aceeasi obligatie revine si membrilor deja inscrisi. Refuzul completarii acestui camp duce la invalidarea cererii de inscriere, sau in cazul celor inscrisi, la interzicerea accesului pe forum, pana la rezolvarea problemei), numar auto, numar de telefon, adresa de e-mail.

Fiecare utilizator este identificat de asemenea prin adresa IP.
Adresele IP ale mesajelor trimise de catre utilizatori sunt stocate in vederea prevenirii si combaterii incalcarilor Regulamentului.

Adresele de e-mail sunt folosite in vederea inregistrarii, validarii contului, modificarii parolei sau in vederea primirii notificarilor conform setarilor realizate de dvs.
Mesajele (posturile) dar si fisierele atasate sunt stocate in baza de date a forumului.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Golf Club, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celui care a postat respectivul mesaj.
Golf Club nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, dar cu toate acestea incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate pentru a evita astfel de cazuri.
Totusi daca, considerati ca v-a fost incalcat dreptul de autor sau ca v-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul nostru, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al Legii 677/2001, 506/2004 (Prelucrarea datelor cu caracter personal) si in conformitate cu prevederile Legii 365/2002 Golf Club nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul postarilor de catre membri.

Daca totusi va considerati nedreptatiti in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atat timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

Prelucrarea datelor:
Datele personale pe care ni le furnizati dumneavoastra sunt administrate in conditii de siguranta si numai pentru scopul specific acestei comunitati, crearea unui cont activ pentru utilizarea si vizualizarea forumului.

Utilizatorii inregistrati isi dau acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile mentionate mai sus, conform legilor in vigoare.
User avatar
paizisc
Moderator General
 
Posts: 2231
Joined: 15 Feb 2010 01:07
Location: Bucuresti

Return to Golful Meu

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Director web | reactii acide | tubely.ro | pitzi & coca | Cocalari si Pitzipoance Sexy